2008. december 30., kedd

Párosból páratlan – páratlan új évet!

A Csillagpont után nyakon csípett lutheránus kém jelentésében a világot két részre osztotta: kálvinira és lutheránusra. 2008-ban fájó szívvel bár, de mégiscsak egy lutheránus évet búcsúztatunk – már amennyiben az ifjúsági találkozók megoszlásában osztunk ki egy páros vagy páratlan évet egyik vagy másik neves reformátorunknak.
2008 páros év volt, az összefogásé, a Bibliáé – maroknyi református csapatunk túlélte az Szélrózsa esős, de mégis gazdagon áldott napjait, és készülni kezdett a jövő évre. A munkacsoportokban több alkalommal szikráztak össze jobbnál jobb ötletek, szerényebb avagy bőségesebb terülj-terülj asztalkám társaságában (éhező kiscsoportvezető-jelöltek, ne késlekedjetek, jelentkezzetek!).


Nagy hálaadásra ad okot, hogy a zsinati tagok a válságos gazdasági helyzetben sem vonták meg a számosítható bizalmat a Csillagponttól, és az első kiemelt szponzort is köszönthetjük – Szekszárd Megyei Jogú Város igen nagy engedménnyel bocsátotta rendelkezésünkre a Gyermektábort, amit újra bejártunk, helyszínekről, lehetőségekről gondolkodva. A száraz szavak mögött igen élő áldozatok, az Úrnak kedves felajánlások rejteznek. Mindezért tehát érdemes és szükséges a különböző vérmérsékletű szilveszterezésben egy pillanatra megállni, hálát adni megváltó Urunknak, és a világ pohárcsengésének és petárda- (illetve persze legális tűzijáték)ropogásának zajában elcsendesedve pár könyörgő szót elmondani az egyházunkért, tagjainkért, Csillagpontunkért.
2009 páratlan évnek ígérkezik – Csillagpont-év következik ránk. A sajtó máris felkapta a közelgő rendezvényt – a Reformátusok Lapja január 4-i számában egy kivételesen olvasóbarát írást olvashattok a szervezés állapotáról. (Ez a lehetőség természetesen felszólításként is értelmezhető, tessék megszerezni a lapot, és halált megvető bátorsággal és kitartással elolvasni a cikket!) Kiemelnénk egyházunk hivatalos lapjának ifjúsági oldalát, hiszen ebben az évben központi témája lesz a Csillagpont, és megszólalnak majd szervezők, fellépők, és beszámol majd különféle érdekességekről, hírekről is.
Az új év nagy hangzavarral jön majd, és a B.Ú.É.K. feliratok mellett szerencsét előretúró malacok, csinos hölgyek és összecsendülő poharak társaságában – bennünk pedig csendben, halkan formálódik továbbra is a nekünk elkészített találkozás. Mi ebben a csendben kívánunk minden kedves idetévedőnek áldott és vidám évzárást, és boldog, fájdalommentes új esztendőt – magunknak pedig kérjük és várjuk a segítséget és a bátorságot minden következő lépéshez. Bízd Újra Életed Krisztusra!

Nincsenek megjegyzések: