2008. december 21., vasárnap

Négy, három...

Meggyulladt ma a negyedik adventi gyertya is a koszorúkon, ez pedig nem jelent mást, minthogy indul az örömteli visszaszámlálás! Szentestéig már csak hármat kell aludni, illetve már csak három éjszakát lehet a szobák rejtekén kislámpával átvirrasztani, szebbnél szebb ajándékokat készítve.

Ugyancsak három nap maradt kinek-kinek, hogy szíve jászolbölcsőjében puhára, illatosra cserélje a szalmát, hogy a körülményekhez képest mégis meleg, gondoskodó szállása lehessen Isten Fiának, megváltó Urunknak, és hogy kidobáljon onnan mindent, ami gátja lehet a meghitt (szép református szóval mondva) közösségnek az Úrral és saját szeretteinkkel egyaránt. Röviden szólva: munkára fel!

Egyvalamit viszont ne feledjetek a külső és belső készülődésben: az advent nem ér véget a karácsonnyal – mi továbbra is várakozunk, hiszen lassan, csendben közelít felénk a 2009-es Csillagpont. Ugyan karácsony lényegesen közelebb van, az első fadd-dombori sátras éjszakáig nem hármat, hanem sokszor (majdnem hatvanszor) hármat kell aludni. (Extrémen bátor vagy inkább botor delikvensek a közeljövőben is megejthetik, saját felelősségre.) Addig se kerüljétek el oldalainkat, hiszen hamarosan eláruljuk, kik a fotópályázat nyertesei, és pár morzsát elhintünk a szervezés állapotáról is.

(Figyelem, a Csillagpontnak nincs téli előfesztiválja! A kép csak illusztráció!)

Nincsenek megjegyzések: