2009. május 24., vasárnap

Debrecenben csődültünk

Ahogyan azt a Csp honlapján ígértük, megpróbálunk mesélni a május 22-i debreceni hálaadó ünnepen megesett Csillagpontos eseményekről, nevezetesen a flash mobról, amiért együtt izgultak azok, akik kitalálták, azok, akik eljöttek Debrecenbe, hogy megvalósítsák, és akik otthonaikban, vizsgára készülve szorítottak, hogy elég ember jöjjön össze a híres Csp-s Kálvin-csillaghoz.

Jelentjük, ifjú kálvinistáknak villámgyors csillagkészítésből ötös, a sokból különösképpen is kettőnek: Hámori Ádámnak, a Csp koordinátorának, és Kalocsai Ricsinek, a fotósnak, aki élete kockáztatásával (és tényleg, hiszen olyan háztetőre mászott fel, ahová nem lett volna szabad, és ahelyett, hogy jó fotókat lőtt volna, majdnem őt lőtték le a tetőről a meglepett biztonságiak) örökítette meg az alakzatot. (a fotón nem azt mutatja, hogy hova lőjenek!)

Nem volt tehát egyszerű dolguk a szervezőknek – a helyszín az egyik legforgalmasabb volt az Alkotmányozó Zsinat színterei közül. Pár perccel a kijelölt időpont előtt még csak 1-2 Csillagpontos lézengett a tett helyszínén, akiket egy kedves médiás hölgy jól kameravégre is kapott, de ő sem tudta elijeszteni a többieket – megadott időre Ádám határozott vezényletével össze is állt a csillag.

Hogy hányan is álltak az alakzatban? Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, a mellékelt fotón megszámolható – mindenesetre elegen ahhoz, hogy meglepetésként hassunk környezetünkre, és hogy legurítsuk a nagy követ koordinátorunk szívéről. Nem utolsó sorban nyilván jó és szokatlan reklám is lesz a CsP-nek ez a megmozdulás – nem az egyetlen az ünnepi nap folyamán. Kidolgozásra került ugyanis gerillamarketingünk új módszere Jancsi és Juliska nyomán: egy nagy, kihasadt dobozból látszólag véletlenül nagymennyiségű CsP-s könyvjelzőt szórunk el a földön, forgalmas helyen, a CsP-sátor felé tartva. Ezzel több embert képesek leszünk rábírni arra, hogy kövesse a kihasadt dobozzal közlekedőt, és így a sátorig jutván információt szerezzen a Csillagpontról, illetve hogy a könyvjelzőket felszedve a dobozos ember után rohanjon – persze a módszer még további újragondolásra szorul…

Nincsenek megjegyzések: