2008. október 7., kedd

Kiszivárogatatás

Igen, most már mindenki megtudhatja...
De előbb leírom, mi történt szombaton, mert különben azt már nem olvassátok el. :-)

Újabb CSP-megbeszélés volt a Zsinaton, méghozzá nagylétszámú. Ilyenből nincs túl sok, ezért érdemes kishasználni az alkalmat és megjelenni, pláne annak, aki komolyan gondolja a szervezésben való részvételt. Vamint volt sok süti, tengernyi kávé, finom ebéd, móka, kacagás. (Szervezőnek jelentkezni a csillagpont@zsinatiiroda.hu címen lehet, bizony!)

Ki jut eszetekbe, ha azt mondom, hogy cowboy-kalap és beülő? (Tavalyi résztvevők előnyben.) Igen, a "mászófalas" Szénási Tamás, a Magyar Református Szeretetszolgálat Készenléti Csoportjának munkatársa tartott bevezető áhítatot. Ennek kapcsán elmerengtem azon, milyen jó, hogy nekünk a mostanság divatos csapatépítő tréningeknél is hatékonyabb "módszerünk" van: együtt tudunk megállni Isten előtt, hogy Tőle kérjük el közösen az áldást a munkánkra. Az eddigi tapasztalatok és visszajelzések alapján multiknak is jó szívvel ajánljuk megfontolásra... ;-)

Azután nekiláttunk a munkának, melynek nem titkoltan egyik célja az volt, hogy a szervezők alaposan "képbe kerüljenek" mind a találkozó leendő helyszínét, mind témáját illetően. Örömmel jelenthetjük, kitűzetett a helyszín és van már központi téma is - a kíváncsiságot fokozandó konrétumokat utóbbiról még nem árulunk el. Előbbiről annyit: a Dunamelléki Egyházkerületben lakóknak kell a legkevesebbet utazniuk a találkozó helyszínéig, és a vizet kedvelők is előnyben lesznek :-) Nos, tippek??? A helyes megfejtés Fadd-Dombori, természeti szépségekben gazdag üdülőtelepülés. Azok kedvéért, akik máris ki szeretnék keresni a térképen, egy kis segítség: Tolna megyében, Szekszárd közelében próbálkozzanak...

A témával kapcsolatban még rejtélyeskedünk kicsit. Bár a tematika a szorgos együttgondolkodás nyomán már nyár elejére összeállt, és most a szervezők szélesebb körén "tesztelte" az illetékes munkacsoport, a fátylat csak akkor lebbentjük fel róla, ha minden részlet a helyére került.

A plenáris ülést követő, csoportokra bontott munka eredményeinek részletes ismertetésétől - úgymint "hogyan oldjuk meg a nagyszínpad akadálymentesítését", "hány fő fölött kötelező állandó rohamkocsi jelenléte", "hányféle reggeli áhítat közül választhatunk", "hová szervezzünk kirándulásokat", valamint "emberhalászok lesznek-e a vízimentők" stb. stb. - megkímélem a nagyérdeműt. Inkább biztatnék mindenkit, aki kedvet érez arra, hogy valamelyik szolgálati területen bekapcsolódjon a munkába, jelezze azt az Ifjúsági Irodán - még vannak gazdára váró feladatok!

Nincsenek megjegyzések: