2011. február 8., kedd

(Ki)választások 2011

Lezajlott az első kör a kiscsoportvezetők kiválasztásában. Február 5-én, szombaton a Szilágyi Dezső téren összegyűltek a jelentkezők és a kiválasztók.

A reggeli áhítatot és éneklést követően a 46 jelentkezőnek fél órája volt, hogy elkészüljenek az írásbeli feladatokkal, majd újabb fél órát kaptak, hogy a csoportos munkát is megoldják. Ez utóbbiban 10 fős csoportokat alkotva egy „színdarab” tervét kellett elkészíteniük.

Az ebédszünet alatt a csillagszórók átbeszélték az első impressziókat, kik voltak azok, akik határozottabbak voltak, kik azok, akik előrelendítették a feladatokat.

Ezt követően személyes interjúk voltak soron, ahol a jelentkezők talpraesettségéről, határozottságáról, problémamegoldó készségéről, empátiájáról, szolgálatkészségéről és csapatszelleméről kellett meggyőződniük a beszélgetésvezetőknek.

Bár az interjúk egy kicsit elhúzódtak, közben mégis érdekes beszélgetések alakultak ki a várakozók között. Ezek befejeztével már csak egy tájékoztató volt hátra, majd énekléssel és imádsággal zártuk az alkalmat.

Végül a 46 jelentkezőből 34-et választottunk ki, akik ezután majd képzésen vesznek részt.

A következő kiválasztást Debrecenben tartjuk, február 12-én. Lesz azonban pótkiválasztás is azoknak, akik már jelentkeztek, de valamilyen oknál fogva nem tudtak megjelenni a korábbi alkalmakon. Ezt az alkalmat február 25-én a Zsinati Ifjúsági Irodán tartjuk, 15 órától.

De nem kell keseregni, ha valaki lemaradt a kiscsoportvezetőségről, akkor is szolgálhat még a Csillagponton rendezőként (jelentkezés a honlapon), regisztrációs segítőként, gyermekkert- és kamaszprogramos segítőként vagy animátorként. Mindezekről hamarosan bővebben olvashattok itt és a honlapon.

Nincsenek megjegyzések: