2009. február 2., hétfő

Előbújtunk...

Február másodikán rendszerint egy ország lesi árgus szemekkel, kibújik-e végre a medve az ő barlangjából (és ha már egyszer kibújt, vajon hajlandó-e kint is maradni, a tavasz közeledtét sürgetők legnagyobb örömére). Nos, idén a Csillagpont stábja megelőzte a meteorológus-medvéket, hiszen a munkacsoportok vezetői és önkéntesei már két nappal korábban előbújtak barlangjukból, hogy a Zsinati Hivatal tanácstermében meleg teát kortyolva, az eddig elért eredményeik bemutatása után közösen tervezzenek korai tavaszt és hamar elközelgő júliust.

Fodorné Ablonczy Margit, dunamelléki ifjúsági lelkész áhítatának köszönhetően kellően felbátorodva kezdhettünk neki a szervezés vegykonyhájában egy bizonyos "kémiai kísérletnek". A tűzoltóság fellélegezhet: robbanás ezúttal nem történt, a kísérlet teljesen ártalmatlan volt - ugyanis nem lombikokkal, csupán a képzeletünkkel játszottunk. Siba Balázs hasonlatával élve megpróbáltuk meghatározni, milyen "madzagokat" lógassunk az eddig beérkezett ötletek sűrű oldatába, hogy azokon - mint fő irányvonalak mentén - a nyári találkozó elemei júliusig szépen kikristályosodhassanak.

Amiről viszont nagy biztonsággal kijelenthető, hogy máris kikristályosodott, az a találkozó gerincét alkotó, 3 napos főelőadás-sorozat. Így a 2009-es Csillagpont témáját sem tartjuk már titokban sokáig - hamarosan megismerheti ország-világ a gyülekezetekbe eljuttatott plakátokról és minden egyéb lehetséges fórumunkon keresztül. (Nagy a kísértés, hogy máris eláruljam, de nem teszem. Látogassátok csak továbbra is sűrűn a blogot, meg a honlapot - vagy olvassátok a Reflap Ifjúsági Oldalát! Vagy ami a legjobb, inkább mindhármat egyszerre. :)

Nincsenek megjegyzések: